IPTV - Massor med IPTV-program

Frågor och Svar om IPTV

Det finns många frågor som man har gällande IPTV innan man blivit insatt. De vanligaste frågorna och dess svar finns listade nedan.

Vad krävs för att se på IPTV?

Vad krävs för att se på IPTV?

För att du ska kunna se på högkvalitativ IPTV på ett säkert sätt med obegränsade valmöjligheter är det fyra saker som behövs.

 • En tillräckligt snabb bredbandsanslutning - 10 Mbit/s per tittare räcker alltid för HDTV.
 • En tillförlitlig VPN-tunnel som gör att du kan få en platslokalisering i det land som krävs för att du ska kunna titta på en viss IPTV-kanal.
 • Ett IPTV-abonnemang från en tillförlitlig IPTV-leverantör.
 • En IPTV-box eller enhet som kan konvertera IPTV-leverantören signaler till HDMI-signal som ka n visas på din TV.

Hur snabb bredbandsanslutning behövs?

För att kunna se på IPTV utan några bredbandsproblem bör du ha 10 Mbit/s per tittare för HDTV och 40 Mbit/s per tittare för 4K-sändningar. Om du har en IPTV-leverantör som komprimerar sändningarna effektivt räcker det med en fjärdedel mot ovan angivet.

Vilken leverantör av VPN är bäst?

Vilket leverantör av VPN är bäst?

Det är alltid svårt att tala om vilken leverantör av VPN-tunnel som är bäst eftersom det finns så många. När du väljer VPN-leverantör är det vissa saker som du ska tänka på.

 • Vilken bredbandshastighet kan VPN-leverantören utlova?
 • Från hur många och vilka länder kan du få en IP-adress?
 • Är VPN-leverantören betrodd och funnits på marknaden under en längre tid?

Tre VPN-leverantörer som marknadsför sig i Sverige och fått genomgående bra omdömen är:

Vilken IPTV-leverantör är bäst?

När du ska välja IPTV-leverantör är det inte priset eller antal kanaler som du ska stirra dig blind på. Det viktigaste är att:

Vilken IPTV-leverantör är bäst?
 • IPTV-operatören är tillförlitlig, d.v.s. inte blir nedstängd direkt.
 • Det är de IPTV-kanaler som du vill titta på. Att ha 10000 kanaler är det ingen som vill, har nytta av eller orkar titta på. Välj en bra IPTV-leverantör som har de kanaler som du vill se.
 • IPTV-leverantören ska inte uppenbarligen vara olaglig. Det finns många olagliga IPTV-leverantörer som jagas av polisen runt om i världen och som stängs ned eller spärras vilket gör att du får garanterat inte tillbaka pengar för ditt abonnemang eller din IPTV-box.
 • Att välja en IPTV-leverantör som stödjer det sätt som du vill se på IPTV. Vissa har boxar som du kopplar din TV till och andra kan visa IPTV på dator, smartphones eller surfplattor.

Några av de bästa leverantörerna av IPTV hittar du här.

Vilken IPTV-box är bäst

Vilken IPTV-box som är bäst beror på hur du vill se på IPTV. Vill du se på din vanliga TV via box, i datorn eller på en smartphone. Några av de vanligaste och bästa sätten att se på IPTV är Amazon Fire Stick, Android TV, Apple TV, Dreambox, Kodi, Nvidia Shield, Raspberry Pie, Roku, TViP och VLC.

Var köper jag min IPTV-box?

Var köper jag min IPTV-box?

Vissa IPTV-leverantörer erbjuder IPTV-boxar i samband med att du tecknar IPTV-abonnemanget. Vissa av dessa boxar kan bara ta emot signaler från just denna IPTV-leverantör. Du kan även köpa IPTV-boxar hos vissa av de större elektronikkedjorna i Sverige typ NetOnNet, Dustin eller CDON. Dessutom finns de en del mindre elektronikfirmor som t.ex. Prylstaden eller Webhallen.

Vad är IPTV?

IPTV betyder att den utsända signalen till dig skickas via internet istället för via satellit eller marksänds. Detta innebär att du använder en nätverkskabel till din avkodare istället för en antennkabel. Du behöver alltid använda en box eller dator för att kunna se på IPTV eftersom det inte finns TV-apparater som kan ta emot IPTV-sändningar eftersom TV inte har inbyggda IPTV-mottagare för alla typer av IPTV-sändning.

Vad är det för skillnad på VoD och OTT?

Det är skillnad mellan OTT, Over-The-Top, och VoD, Video on Demand. OTT är relaterat till en mediaprodukt eller en mediatjänst från en leverantör som erbjuds via internet till skillnad mot VoD som endast innebär mediafilen eller videon som erbjuds.

Behöver jag ha en separat box för att se IPTV?

Du behöver antingen en separat box som kopplas till din TV eller ta emot merparten av IPTV-sändningarna via en dator eller smartphone.

Finns det någon TV som kan ta emot IPTV?

Finns det någon TV som kan ta emot IPTV?

Det finns inga TV-apparater som tar emot allt typer av IPTV eftersom det finns så många olika protokoll och kodningar för IPTV. Mottagarna i TV-apparaterna är ansedde för standardiserade marksända eller satellitsända TV-sändningar. Det finns Smart-TV som har mottagning av vissa IPTV-sändningar typ SVT Play, Youtube och andra större standardiserade format.


Viktig information om IPTV

Nedan hittar du alla viktig information om nyttig fakta om IPTV men även en del lustigt om IPTV:n.


Tips på bra mediaspelarw


Meny - Iptv
Till förstasidan på www.iptv.nuHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter