IPTV - Massor med IPTV-programA--0A-EG - IL - U2-0

Sveriges biografer

Svergies biografer

Den första riktiga biografen som öppnade i Sverige var Alhambra som öppnades 1902 i Göteborg i Arkaden Tidigare hade det visats film tillfälligt runt om i Sverige på flera platser. Den första dokumenterade filmförvisningen skedde den 28:e juni 1896 i Pilstorp i Malmö

Efter att den första biografen öppnat började så småningom allt fler biografer dyka upp i de större städerna och under 1920-talet skede en fullständig explosion av nya biografer.

Biografer i Sverige

Sveriges största biografkedja är SF Bio som har över 30 biografer med omkring 250 biografsalonger sprida på ett 20-tal orter i Sverige. Näst störst på bio är Svenska Bio som ägs till 49% av SF Bio. Svenska Bio har över 100 biografsalonger på sina dryga 30 biografer.

Totalt finns det omkring 1000 biografer runt om i landet och varje år sker 15 miljoner biobesök vilket har varit ganska konstant de senaste 40 åren. Mellan åren 1956-1963 inträffade den stora biografdöden som innebar att antalet besökare på bio halverades från 80 miljoner till 40 miljoner. Fortfarande minskar antalet biografer i Sverige men multibiograferna frå fler besökare.

H-EG - IL - U2-1 Världens största biograf

Största biografen

Sveriges största biografduk återfinns på Royal i Malmö och kan visa 19.8x8.3 meter Cinemascope filmer.

Den största biografen i världen är idag IMAX biograf i Sydney som har en biografduk på gigantiska 29.5x35.7 meter. IMAX har flera av de största biograferna i världen.

I-EG - IL - U2-2

Viktig information om IPTV

Nedan hittar du alla viktig information om nyttig fakta om IPTV men även en del lustigt om IPTV:n.

H-EG - IL - U2-3

Hitta leverantörer av spelare för IP-TV hos

Fixa bästa VPN-tunnlarna via

Tips på bra mediaspelarw


Meny - Iptv
Till förstasidan på www.iptv.nuHögst upp på sidanLängst ned på sidan
SverigeUtomlandsFöretagNyheter